راهکار بزرگترین مانع یادگیری زبان:
موانع روانی و رفتاری

اهمالکاری و تنبلی، کمبود وقت و مدیریت زمان، انگیزه، کمال‌طلبی و وسواس و ..

گفتیم که مشکل اصلی تقریباً نیمی از افراد، مربوط به خود زبان، روش و کتاب و منابع نیست بلکه مربوط به مسائل و موضوعات روانی و رفتاری مانند تنبلی و اضطراب و اعتماد بنفس است.

برای اینکه بتوانیم این مسئله را حل کنیم باید کمی در مورد آن صحبت کنیم.

شاید مشکل از روش یادگیری زبان یا کلاس باشد

ما در فرهنگی زندگی می‌کنیم که سرزنش و تجویز و در نتیجه احساس گناه در آن پررنگ است. برای مثال ممکن است کودکی که در مدرسه نمره خوبی نگرفته را سرزنش کنیم و احساس ناقص بودن و گناه را به او بدهیم.

اما آیا واقعاً ایراد از دانش آموز است؟ چقدر سهم مدرسه و معلم و نظام آموزشی و موضوعات درسی است؟ مگر نباید اول ریشه مشکل را در روش و سیستم و مدرسه جستجو کنیم؟

در مورد زبان هم به همین صورت است. اول باید از درست بودن روش و متد و سیستم مطمئن بشیم بعد به خودمان گیر بدهیم و خودمان را سرزنش کنیم.

سیستم اصولی و منظم بار ما را سبکتر میکند و اجرا نکردن و تنبلی رر برای ما سخت تر میکنر. حتی با دیدن پیشرفت خودمون و انجام فعالیتهای لذتبخش برای یادگیری زبان انگیزه ما بیشتر می شود و سریعتر و راحت تر به زبان مسلط خواهیم شد.

بنابراین اول باید این را بررسی کنیم. آیا مطمئنیم که مشکل از روش و معلم و کلاس نیست؟ آیا ناکارآمدی آنها را تبدیل می‌کنیم به سرزنش علیه خودمان؟ آیا روش سخت و به دردنخور آنها را نمی بینیم اما خودمان را تنبل و اهمالکار میدانیم؟

اگر مشکل از ما باشد چه؟

البته بعضی وقتها ممکنه اگر حتی بهترین روش دنیا رو هم به ما بدن، باز نتونیم اجراش کنیم.

در این صورت باید بررسی کنیم ببینیم آیا در زمینه اهمالکاری، نظم، انرژی و انگیزه و حتی موضوعات روانی کلی تر مانند افسردگی و اضطراب چقدر مسئله داریم. اگر مشکل این است باید اول آن را حل کنیم.

چگونه بفهمیم مشکل از ماست یا از روش؟

روش اول این است که به روان و رفتارهای خودمان توجه کنیم ببینیم مثلاً مشکل تنبلی یا اهمالکاری یا از این شاخه به آن شاخه پریدن را در حوزه های دیگر هم داریم؟ آیا شدت آن بالاست؟ اگر جواب این دو سوال مثبت است یعنی احتمالاً اول باید مسئله خودمان را حل کنیم.
روش دیگر این است که به کمک پرسشنامه، کتابهای معتبر و علمی یا نظر یک متخصص (روانشناس یا روانپزشک) به چنین تشخیصی برسیم.

پرسشنامه تشخیص موانع روانی و رفتاری

ما در فلوئنت، برای دوستانی که مصمم و فعال تر هستند پرسشنامه هایی را ارسال می کنیم که با جواب دادن به آن می توانند وجود و شدت موانعی مانند اهمالکاری و کمال طلبی را در خود پیدا کنند.
 

دوره های تمرین محور برای موانع روانی

اگر مشکل ما مثلا در زمینه اهمالکاری شدید نباشد، دوره های تمرین محوری هست که منطبق بر منابع علمی و متدهای درمانی روز هستند که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم. ما حدود 50 مورد از چنین دوره هایی را تهیه کرده ایم و به فراخور نیاز در زمان مناسب آنها را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
 

روش خوب یادگیری زبان به عنوان راه حلی برای موانع روانی و رفتاری

 
اگر مشکلمان متوسط یا کم باشد، می‌توانیم با یک روش خوب نتیجه بگیریم. روش خوبی که با داشتن یک نقشه راه خوب، استفاده از اصول علمی مربوط به یادگیری زبان و مغز، توجه به موضوعات رفتاری، انگیزش، ایجاد عادت و موارد مشابه، کار ما را ساده تر کند.
در چنین حالتی حتی ممکن است زبان خواندن به ما کمک کند که به طور کلی این مشکلات را کمرنگ تر کنیم و در حوزه های دیگر زندگی و کار هم بهتر عمل کنیم.
بنابراین پیشنهاد نهایی ما این است که اگر مطمئن نیستید که روشی که دارید استفاده می کنید روش درست و علمی و قابل استفاده ای است، به خودتان گیر دهید و سخت نگیرید. هر وقت هم احساس کردید مشکل مربوط به خودتان است، باید اول سعی کنید آن را حل کنید.
البته برای تاکید تکرار می کنیم که یک روش عالی، کار ما را راحت تر می کند در نتیجه کمتر درگیر موانع روانی و رفتاری مانند تنبلی خواهیم شد و در نتیجه راحت تر زبان را یاد خواهیم گرفت.
icon About

برنامه‌ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی در یک هفته

معلم زبان خود شوید؛ در یک هفته

برای تسلط واقعی بر زبان باید برنامه و راهکار جامعی داشته باشیم که دقیقاً به ما بگوید چه زمانی، چه کارهایی را به چه روشی انجام دهیم.

ما بر اساس هفت سال تجربه و مطالعه‌ی منابع معتبر شناخته شده، چنین برنامه‌ای را طراحی کرده ایم.

اگر می‌خواهید ببنید یک برنامه و سیستم گام به گام یادگیری زبان باید چگونه باشد، روی دکمه زیر کلیک کنید:

این دوره را می توانید در یک هفته (هر روز نیم ساعت) دنبال کنید. پس از یک هفته می‌توانید بر اساس اصول علمی، برای تقویت زبانتان، برنامه‌ریزی بلندمدت انجام دهید.