بررسی رده Green Apple و Reading and Training از کتاب‌های انتشارات Black Cat


در درس قبل، انتشارات Black Cat را معرفی کردیم و درباره سه رده از کتاب‌های آن صحبت کردیم. در درس بعد از آن، رده اول آن یعنی Earlyreads را معرفی کردیم.

در این درس، دو رده بعدی یعنی Green Apple و Reading and Training را معرفی می‌کنیم و خواهیم گفت برای داشتن توانایی خواندن این کتاب‌ها، لازم است چه کلماتی را بلد باشیم و با کدام بخش‌های گرامر آشنایی داشته باشیم.

به عبارتی خواهیم گفت که این دو رده و سطوح آن، چگونه بر اساس 1) کلمات و 2) جملات (یعنی گرامر)، سطح‌بندی شده‌اند.

گرامر و ساختار جملات

قواعد گرامری لازم برای فهمیدن کتاب‌های این دو رده، محدود به قواعد و ساختارهای پایه‌ای و رایجی شده که برای خواننده این کتاب‌ها آشنا هستند.

این ساختارهای استفاده شده، هماهنگ با استاندارد مرجع  CEFR و همچنین کتاب‌های گرامر رایج هستند.

چنین ملاحظه‌ای باعث می‌شود زبان آموز بتواند سطح خود را طبق استاندارد CEFR یا طبق سرفصل‌های یک کتاب گرامر رایج یا سطح‌بندی این داستان‌ها تعیین کند.

برای مثال اگر کسی در سطح A1 طبق CEFR باشد، باید قواعد مقدماتی گرامر را یاد بگیرید و همچنین کتاب‌های سطوح اول را بخواند.

ساختار جملاتی که در سطوح اول مورد استفاده قرار گرفته‌اند، کوتاه‌تر و ساده‌تر هستند و هر چقدر به سطوح بعدی برویم، متوجه خواهیم شد که از جملات بلندتر و سخت‌تری استفاده شده است.

در دروس آینده، در مورد هر کدام از سطوح داخل این دو رده بیشتر صحبت می‌کنیم و خواهیم گفت برای هر سطح دقیقاً کدام قواعد (به عنوان مثال، زمان‌ها یا ضمیرها) را باید یاد بگیریم.

دایره لغات این سطح

اگر درس مربوط به معرفی رده اول از کتاب‌های انتشارات Black cat یعنی رده Earlyreads را خوانده باشید، به خاطر دارید که تنوع و تعداد کلمات هر کتاب به عدد مشخص و کوچکی محدود شده بود. به عنوان مثال، در سطح سوم، فقط 200 کلمه متنوع و در مجموع با احتساب کلمات تکراری، 850 کلمه در هر کتاب داشتیم.

در دو رده بعدی، یعنی رده Green Apple که موضوع فعلی ماست و همچنین رده Reading & Training انعطاف پذیری بیشتری به خرج داده شده است. یعنی تنوع و مجموع کلمات، به اعداد مشخصی محدود نشده اند.

یکی از دلایل آن این است که بسیاری از کتاب‌های این سطوح، کتاب‌های قدیمی و کلاسیک هستند که حاوی کلمات و ادبیات خاص خود هستند و نمی‌توان بدون زدن آسیب جدی به ساختار و محتوای آن داستان‌ها، آن کلمات را حذف کرد.

اما یک راه حل خوب برای فهمیدن معنی این کتاب‌ها در نظر گرفته شده است: هر بار که یک کلمه دشوار و غیر رایج بیاید، قبل از آن، آن کلمه شرح داده می‌شود. همچنین به کمک کارتون‌ها و نقاشی‌هایی با کیفیت بالا می‌توان به معنی این کلمات پی برد.

بنابراین با وجود کلمات دشوار و غیر رایج، به راحتی می‌توان معنی آن کلمات و محتوای کلی جملات را فهمید.

قبل از به پایان بردن این موضوع، بد نیست به یک موضوع مهم و مرتبط هم اشاره کنیم:

مهارت حدس زدن معنی یک کلمه جدید در متن

یکی از مهارت‌های ارزشمند که زیر مجموعه مهارت خواندن و درک مطلب است، مهارت حدس زدن معنی یک کلمه جدید در جمله و متن است.

بنابراین وجود کلمات غیر رایج و تلاش برای زدن حدس درست در مورد معنی آنها، به تقویت این مهارت ارزشمند کمک می‌کند.


در درس‌های آینده، سراغ کتاب‌های این رده خواهیم رفت. به این ترتیب که هر کتاب را معرفی خواهیم کرد و فایل صوتی و متنی آن را در اختیار شما خواهیم گذاشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *