موانع روانی و رفتاری یادگیری زبان انگلیسی (مانند اهمالکاری و بی‌نظمی)

قبلاً به تحقیقی اشاره کردیم که روی چند هزار نفر برای آنکه بدانیم چالش‌ها و موانع یادگیرندگان زبان چیست انجام داده بودیم.

طبق تحقیقی که در ایمیلهای قبلی به آن اشاره کردیم، حدود ۵۰% افراد باورشان این است که مانع اصلی یادگیری زبان برای آنها، مربوط به موانع روانی است.

مواردی مانند اینها:

( اهمالکاری و تنبلی، سرد شدن و از دست دادن انگیزه، کمالگرایی، مشکل در مدیریت زمان، وسواس، اضطراب، ترس از صحبت در جمع، نداشتن اعتماد بنفس در زمینه یادگیری زبان، نگرانی از سن و شرایط و دغدغه‌های زندگی)

اینها و بسیاری موارد دیگر، مانند میخ‌هایی در پا، برای ما رهروان هستند که نمیگذارند مسیر یادگیری زبان را به خوبی جلو ببریم.

در واقع ممکن است کسی که لنگان لنگان راه میرود، میخی در پا داشته باشد؛ در نتیجه امکان ادامه مسیر برایش اصلا میسر نیست. یا ممکن است پاهای ضعیفی داشته باشد (مثلاً مشکل نظم داشته باشد) در نتیجه زود خسته خواهد شد و یا به قول خودش تنبلی خواهد کرد. متاسفانه بر خلاف یک میخ واقعی در پا، میخ‌های روانی طوری هستند که گاهی متوجه آنها نمی شویم.
پس باید چکار کنیم؟ وجود و شدت چنین میخهایی را ما با تستهای روانی متوجه می‌شویم؛ که شامل ده ها سوال بسیار دقیق و حساب شده است که از افراد می‌گیریم. 
برای مثال، در زیر خروجی تست یکی از اعضایمان (به اسم علیرضا) را آورده ایم:
برای مثال، اگر نتیجه تست علیرضا را نگاه کنیم متوجه میشویم که ایشان مشکل جدی در زمینه اهمالکاری و کمال طلبی دارد ( ۸۸ و ۷۳ از صد ). حتی اگر بهترین روش یادگیری زبان را هم در اختیار چنین کسی بگذاریم، باز هم احتمالاً به مشکل برخواهد خورد و نمیتواند خیلی جلو برود.
در نتیجه مشکل زبانش رو نمیتواند حل کند. برای همین ممکن است دنبال یک راه دیگر بگردد یا همین راه را بعد از یک مدت وقفه، دوباره تکرار کند. پس تکرار می‌کنم:به جز ارائه نقشه راه، باید وجود میخ در پا یا ضعف پا را هم چک کنیم تا مطمئن شویم که رهرو ما توان پیمودن این راه درست را دارد.
برای چنین افرادی حمایت و کمک جدی روانی نیاز است. راهکار ما در موارد شدید پیشنهاد روانشناس و حتی در مواردی ارجاع به روانپزشک است. اما برای حدود چند ده مشکل از جمله اهمالکاری، دوره‌های تمرین محور جامعی داریم. برای مثال چنین دوره‌ای برای اهمالکاری داریم که بخشی از آن را در تصویر زیر می‌بینید:

اگر بتوانیم در حین زبان خواندن به روش درست، روی مشکل اهمالکاری و کمال‌طلبی (دو مشکل اصلی علیرضا) کار کنیم، هم بهتر می‌تواند مسیر یادگیری زبان را طی کند و هم در بقیه حوزه های زندگی اش می‌تواند بهتر عمل کند و موفقتر شود.

برای اینکار هم دوره‌های تمرین محور و علمی ای داریم که اعتبار دانشگاهی دارند و هم از کمک کوچ و پشتیبان برای طی کردن این دوره ها و اجرای تمرینها یا رفع اشکال استفاده می‌کنیم.

این از موانع روانی که تشبیهش کردیم به میخی در پا.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *